Archief

Personeelsbestand FloraHolland zal krimpen

Bloemenveiling FloraHolland gaat de bakens verzetten, omdat onmiskenbaar is dat de leden steeds meer zelf ondernemen rondom de afzet van hun producten. Deze ontwikkeling vereist een meer efficiënte organisatie. Dit zal onder meer leiden tot inkrimping van het personeelsbestand. FloraHolland denkt deze verkleining via het natuurlijk verloop te kunnen opvangen.

De omzet van FloraHolland, met hoofdvestigingen in Aalsmeer en Honselersdijk, is in de eerste negen maanden van dit jaar met 4% gestegen. Dit is vooral het gevolg van een positieve prijsontwikkeling. Onder deze stabiele ontwikkeling van omzet vinden grote en snelle veranderingen plaats. Er is duidelijk een verschuiving naar directe afzet en dat maakt een aanpassing van de bedrijfsvoering noodzakelijk, aldus de veilingcoöperatie.

Behalve verkleining van het personeelsbestand denkt FloraHolland onder meer aan:

* het ontwikkelen van de virtuele marktplaats om vraag en aanbod ook digitaal optimaal bij elkaar te brengen, zowel voor wat betreft veilen als directe afzet;

* aanpassingen in de tarievenstelsels voor zowel telers als kopers;

* onderzoek naar de gevolgen voor de ruimtelijke ontwikkeling. "In afwachting van de uitkomsten van dit onderzoek, zetten we voorlopig een stop op het ontwikkelen van nieuwe accommodatie", aldus FloraHolland.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen