Archief

Opnieuw babbeltruc in Westland

Een 76-jarige bewoonster van de Rozemarijn in Wateringen is het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen praatten zichzelf bij haar naar binnen door te zeggen dat zij van de gemeente waren en haar woning kwamen controleren.

Na het vertrek van de vrouwen waren de pinpas en de portemonnee van de bejaarde vrouw verdwenen. De diefstal werd snel ontdekt en de pinpas werd geblokkeerd. Het is nog niet bekend of de dieven ook geld van de rekening van de vrouw hebben kunnen halen.

Het Westland wordt de laatste tijd herhaaldelijk geconfronteerd met babbeltrucs. In augustus waarschuwde de politie er nog specifiek voor, toen in een korte tijd twee Lierenaren er slachtoffer van werden. Door het jaar heen zijn er ook elders verschillende meldingen van geweest.

Ook nu waarschuwt de politie voor deze vorm van criminaliteit. Ze drukt de burgers op het hart goed op te letten wanneer onbekenden iemand aanspreken en nooit een onbekende binnen te laten. Bovendien is het goed te beseffen, dat geen enkele instantie als een 'bank' aan de deur om een pincode zal vragen.