Archief

Van der Kooij sluit drie vestigingen

Om het voortbestaan van de onderneming te verzekeren, heeft het regionale automobielbedrijf P.A. van der Kooij besloten om drie vestigingen te sluiten. Het betreft de filialen in Maassluis, Spijkenisse en Vlaardingen en kost 65 vaste medewerkers hun baan.

De vestigingen in Hoogvliet, Naaldwijk en Schiedam blijven de merken Opel en Chevrolet verkopen en onderhouden, en nemen alle activiteiten van de sluitende vestigingen over, zo heeft Van der Kooij bekendgemaakt. De reorganisatie wordt voor het einde van dit jaar ten uitvoer gebracht en werpt een schaduw op het 60-jarige bestaan van het familiebedrijf.

De reorganisatie is ingegeven door het economische klimaat in het algemeen en de ongunstige ontwikkelingen in de autobranche in het bijzonder. Hoewel het marktaandeel van beide merken inmiddels weer stijgt, is het nog ver verwijderd van het door Van der Kooij noodzakelijk geachte niveau. "Het winstgevend houden van zes vestigingen binnen een relatief klein rayon is daarmee niet meer haalbaar in deze tijd", stelt algemeen directeur Arjan van der Kooij.