Archief

Sloper asbestboerderij trekt spoor van ellende

De 24-jarige man die in juni 2010 een schuur aan de Abtswoude in Schipluiden sloopte waarbij asbest vrijkwam, is dinsdagavond landelijk te kijk gezet als iemand die een spoor van ellende trekt. In een uitzending van het Tros-programma Opgelicht is het beeld van een onkundige fantast geschetst.

In Schipluiden sloopte de Gelderlander zonder vergunning een schuur, waarin asbest zat. Drie dagen lang stelde hij de paarden en manegebezoekers bloot aan de kankerverwekkende stof, totdat de gemeente ingreep. De eigenaar van de boerderij kreeg een half jaar cel en moet de gemeente ruim drie ton betalen voor de sanering. De sloper kwam weg met een taakstraf van 180 uur.

Zo'n anderhalf jaar na het voorval ging de man failliet. Zijn curator trof zo veel misstanden aan, dat hij besloot aangifte te doen. Het Openbaar Ministerie stelt nu een onderzoek in. De schulden zijn opgelopen tot boven een miljoen euro.

Of het onderzoek naar de man nog gevolgen kan hebben voor de zaak van de Schipluidense staleigenaar, is nog niet duidelijk.

Categorieen:
Algemeen