Archief

Excelsior-M zoekt mogelijkheden compensatie voor international

Voetbalvereniging Excelsior Maassluis gaat op zoek naar mogelijkheden om het regelmatige gemis van de Irakese international Osama Rashid te compenseren. De 20-jarige voetballer maakt sinds dit seizoen deel uit van de selectie van Excelsior, maar speelt ook regelmatig interlands met het Irakese elftal.

De komende twee weken staan er bijvoorbeeld wedstrijden tegen Australië en Brazilië op het programma. Rashid zal dan weer afwezig zijn bij de vereniging uit Maassluis. Bestuurslid Arie van der Ende laat weten, dat de club helemaal geen ervaring heeft met dit soort situaties. "Het is voor hem natuurlijk leuk dat hij wordt opgeroepen, maar het is voor ons als vereniging vaak ook moeilijk," reageert hij.

Excelsior krijgt geen financiële vergoeding van een voetbalbond, terwijl dat normaal gesproken wel de gang van zaken is als spelers in actie komen voor een nationaal team. Daarnaast loopt Excelsior ook op sportief gebied tegen problemen aan. "Als hij wat vaker zou kunnen trainen, dan zou hij absoluut altijd in de basis staan. Nu kan je echter moeilijk wedstrijden voorbereiden als een speler zo veel afwezig is."

Van der Ende laat verder weten dat Rashid geen speciale behandeling krijgt bij de club. "Wij beschouwen hem als een doodnormale jongen. Hij is gewoon één van ons. Niet meer en niet minder."

Rashid kwam dit seizoen over van FC Den Bosch en kwam eerder ook in actie voor Feyenoord. Bij Den Bosch kreeg hij geen contractverlenging. Hij liep vervolgens stage bij FC Hansa Rostock en SV Werder Bremen, maar ook daar kon hij niet aan de slag, omdat de clubs niet bereid waren om een opleidingsvergoeding aan ex-clubs van Rashid te betalen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen