Archief

Twee jongens opgepakt in mishandelingszaak

In 's-Gravenzande zijn dinsdagochtend twee jongens door agenten van hun bed gelicht. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen die medio september zijn gepleegd in het Oranjepark in hun woonplaats. De ene jongen is 16 jaar, de andere 17.

Met hun aanhouding verwacht de recherche van Bureau Westland een doorbraak te hebben gerealiseerd in het onderzoek naar de geweldsmisdrijven die zaterdag 15 september om 22.30 uur plaatsvonden. Bij wat de politie een eenzijdige vechtpartij noemt, raakten meerdere jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar gewond.

De recherche hoorde de afgelopen dagen een groot een aantal betrokkenen en slachtoffers. Uit die verklaringen en het onderzoek door een team van zeven rechercheurs, kwam de identiteit van het nu aangehouden tweetal naar voren. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Die zaterdagavond bevonden zich zes jongeren in het Oranjepark aan de Koningin Julianaweg. Een gedeelte van deze jongeren zat op een bankje nabij enkele speeltoestellen. Vervolgens verschenen circa acht jongeren die zonder enige aanleiding de confrontatie met deze jongeren aangingen en zeer gewelddadig gedrag hebben vertoond.