Archief

Juridische kosten Koningswerf: 369.000 euro

De sluiting van winkelcentrum De Koningswerf in 's-Gravenzande in juli 2008 heeft de gemeente Westland tot dusver voor ruim 369.000 euro aan juridische kosten berokkend. Dit blijkt uit de beantwoording door burgemeester Van der Tak van schriftelijke vragen die waren ingediend door de raadsfractie van Westland Verstandig.

De fractie heeft gevraagd om een overzicht van de kosten van alle civiele en bestuursrechtelijke procedures waarin de gemeente Westland sinds 1 januari 2009 verwikkeld is of is geweest. Volgens Van der Tak zou uitvoering van dit verzoek veel tijd gaan kosten, maar dat niet alleen. "Wij plaatsen vraagtekens bij de kosten en de meerwaarde van de gevraagde gedetailleerde beantwoording", aldus Van der Tak.

Vervolgens geeft hij een schets van vier concrete zaken, waaronder de eerdergenoemde sluiting van winkelcentrum De Koningswerf wegens asbestgevaar. Verder meldt hij, dat met de procedure tegen de oorspronkelijke bouwer van de nieuwe Naaldwijkse Bernadetteschool voor ruim 225.000 euro aan juridische kosten was gemoeid.