Archief

Vragen over vergoeding voor oud papier

De raadsfractie van CDA Maassluis heeft bij het college van B en W schriftelijke vragen ingediend over de vergoeding die verenigingen krijgen voor het ingezamelde oud papier. Over de maanden januari tot en met augustus hebben de ophalende verenigingen de minimum garantievergoeding van 30 euro per ton ontvangen. In 2011 lag de vergoeding beduidend hoger, aldus het CDA.

Daarom wil de fractie een overzicht ontvangen van de marktprijzen van het oud papier in 2011 en 2012. Het CDA wil verder. dat exact wordt aangegeven welke berekeningsmethodiek in 2011 werd aangehouden voor de vergoeding aan de verenigingen. Diezelfde vraag wordt ten aanzien van het jaar 2012 gesteld.

Voor alle zekerheid vraagt het CDA tevens of kan worden aangegeven welke wijzigingen tussen deze beide methodieken zijn opgetreden tussen 2011 en 2012. "Welke specifieke kosten worden in rekening gebracht en op welke wijze worden deze doorberekend in de vergoeding aan de verenigingen?", vragen de christen-democraten. Tot slot wenst de fractie te vernemen bij welke marktprijs de vergoeding voor verenigingen tot boven de 30 euro per ton stijgt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen