Rugby: tweede seizoenszege RC the Hookers

RC the Hookers heeft een mooie overwinning behaald. Aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan in Den Haag won de Hoekse ploeg met maar liefst 30-5 van de Haagsche Rugby Club. Voor RC the Hookers was het een belangrijke zege in strijd om het behalen van de eerste zes van de ranglijst. Na een halve competitie wordt de ereklasse opgedeeld in een degradatiepoule en een kampioenspoule. De Hoekse ploeg heeft het doel om bij de eerste zes te eindigen zodat de kampioenspoule bereikt is.

In Den Haag speelde RC the Hookers een soevereine wedstrijd. De bezoekers kwamen geen enkele keer in problemen ondanks dat de thuisploeg meer te vinden was op de helft van de tegenstander. Snelle omschakeling van verdediging naar aanval bracht RC the Hookers op een comfortabele 19-0 voorsprong bij rust. Na de pauze zette RC the Hookers druk op de Haagse defensie. Dit leidde tot een 22-0 voorsprong waarna de strijd definitief gestreden was. Bij een 27-0 voorsprong en met twee man minder kreeg de Hoekse ploeg de eerste punten tegen. De winst was al binnen en de tweede overwinning van het seizoen werd gevierd met een 30-5 zege.