Archief

Korfbal: drie regioploegen koploper

Eerste klasse E

CKC Maassluis is de enige koploper in haar klasse. Op sportpark Wipperspark won de thuisploeg nipt van Rood Wit Albrandswaard (RWA) met 16-15. Voor CKC Maassluis betekende het de vijfde overwinning van het seizoen. Mede-koploper KCR kwam niet in actie omdat de wedstrijd tegen Futura werd afgelast.

Tweede klasse G

De streekderby tussen ODO en ONDO is geëindigd in een gelijkspel, 10-10. Voor beide ploegen was dit het eerste punt in een derby. Voor de Maaslandse formatie was het punt belangrijk om aansluiting te houden met de ploegen die op een veilige plaats staan. ONDO blijft door het gelijkspel de koploper van de middenmoot achter de twee koplopers.

Valto en Oranje Nassau blijven de ranglijst aanvoeren. Beide ploegen kwamen voor de vijfde keer als overwinnaar uit hun wedstrijd. Valto won op eigen veld met 15-13 van Olympia. Volgende week zaterdag staat de kraker tussen Oranje Nassau en Valto op het programma.

Derde klasse K

Dijkvogels heeft de koppositie in haar klasse weer veroverd. In Rotterdam won Dijkvogels met 16-12 van NIO. Koploper Ventura Sport verloor de topper van Seolto. Dijkvogels heeft 10 punten en heeft één punt voorsprong op Seolto en Ventura Sport.