Handbal: heren Quintus verrassen koploper

Quintus heeft voor een verrassing gezorgd door koploper Eurotech/BEVO te verslaan: 28-23. De bezoekers uit Panningen hadden de eerste drie wedstrijden op rij gewonnen. Quintus behaalde drie punten uit drie duels. In de Van der Voorthal speelde Quintus de gehele wedstrijd geconcentreerd en nam vanaf het begin het initiatief. De ruststand was 15-10 in het voordeel van de Heulse ploeg. Na de pauze liep Quintus uit naar een voorsprong van zeven doelpunten (17-10). BEVO herstelde zich en wist zich terug te knokken tot 23-20. De Heulse ploeg scoorde daarna twee keer op rij en dit bleek vier minuten voor tijd de definitieve beslissing. Bij Quintus speelde keeper Marco Woltersom een sterke wedstrijd evenals Rens Reijgersberg, die niet alleen verdedigend maar ook aanvallend op dreef was. Roald Stuiver werd topscorer met zeven doelpunten.

De reserves van Quintus hebben de tweede zege van het seizoen behaald. Voor Quintus was het de eerste zege op eigen bodem. In de Van der Voorthal werd Handbal Venlo met 26-23 verslagen. De ruststand was 13-8. Roy Verlaan werd topscorer van de Heulse ploeg. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de reserves van OCI/Lions op het programma. Quintus probeert de ongeslagen status in uitwedstrijden te behouden.

DIOS kon het niet bolwerken tegen de reserves van OCI/Lions. De koploper kwam geen moment in gevaar tegen DIOS. De Limburgers namen na de eerste 30 minuten een 15-10 voorsprong. In de laatste 10 minuten van het tweede bedrijf wisten de bezoekers de marge flink uit te breiden naar een 36-22 overwinning. Bij DISO werd Frank Snelders topscorer door onder meer vier strafworpen raak te gooien.

Westlandia heeft de derde overwinning van het seizoen behaald. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg gemakkelijk van het puntloze Foreholte. Westlandia had een vliegende start en na acht minuten spelen stonden de Westlanders met 8-0 voor. Foreholte herstelde zich wel van de zwakke start, maar het krachtsverschil tussen beide ploegen bleek te groot. De ruststand was 18-7 in het voordeel van de thuisploeg. Uiteindelijk won Westlandia met 30-20. Linkerhoek speelster Patty Kouwenhoven was topscorer met zes doelpunten.

De reserves van Quintus herstelden zich van de nederlaag tegen koploper DOS. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen won de Heulse ploeg met 31-26 van DSVD. De Heulse ploeg behaalde de vierde overwinning van het seizoen. Door de nederlagen van DOS en Bentelo staat de Heulse reserves op basis van doelsaldo en meest gescoorde doelpunten op de eerste plaats met 8 punten uit vijf wedstrijden. DOS en Bentelo hebben eveneens 8 punten.