Archief

'Geen actie voor behoud EHBO-post'

Het college van B en W van de gemeente Westland zal geen actie ondernemen om de aangekondigde verdwijning van de EHBO-post op het strand van Monster, tegen te houden. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie van Westland Verstandig.

Op de vraag of er afdoende maatregelen zijn getroffen voor een adequate vervanging, reageert het college: "De activiteiten van de Stichting Strand-EHBO zullen worden overgenomen door de Reddingsbrigade Monster. EHBO behoort tot de basistaken van de Reddingsbrigade. Over de wijze waarop de taak wordt ingevuld, vindt nog nader overleg plaats met de Reddingsbrigade."

Op het strand staat al jarenlang een politiepost leeg. Westland Verstandig deed de suggestie, dat de EHBO-post daarvan gebruik zou kunnen maken, zodat in ieder geval de kosten voor opslag zouden komen te vervallen. Echter, de politiepost is geen eigendom van de gemeente, maar van de Politie Haaglanden, die al eerder heeft aangegeven dat deze post hiervoor niet ingezet kan worden.

"Overigens bestond de aan de strand EHBO verleende subsidie voornamelijk uit inzet van vrijwilligers. Daarom levert een alternatieve post niet de beoogde bezuiniging op", aldus het college.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen