Archief

Dario Fo op z'n plek gezet door Weverling

Dario Fo uit Poeldijk is flink op de vingers getikt door wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland. In de kersverse brochure van de cultuurinstelling wordt de indruk gewekt, dat zij de uitvoerder is van de regeling 'Cultuureducatie met kwaliteit', terwijl dit niet het geval is.

De gemeente wijst in het kader van de regeling één partij aan, die subsidieaanvragen bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap coördineert. Gezien de nauwe betrokkenheid van Muziekschool Westland bij het Centrum voor de Kunsten, is de keus op deze instelling gevallen.

De gemeente heeft Dario Fo deze zomer twee keer verzocht om de brochure niet in de huidige vorm te laten verschijnen. "Dario Fo gaat opnieuw voor het eigen belang. Een koers die in dit geval ook nog misleidend is. Dario Fo gaat de regeling niet uitvoeren voor Westland en de gemeente gaat niet met hen in gesprek", aldus de wethouder.

Dit wil overigens niet zeggen dat Dario Fo qua aanbod buiten spel staat. "Voor wat betreft het aanbod is de muziekschool de gesprekspartner voor Dario Fo. De muziekschool zal uiteindelijk de subsidieaanvraag indienen", stelt Weverling in een memo aan de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen