Archief

Bogaard: de klus is nog niet af

Wethouder Bogaard van de gemeente Westland heeft niet het gevoel, dat zijn klus van een nieuw gemeentehuis af is. Dat zegt hij terugblikkend op de raadsvergadering van woensdagavond, toen de gemeenteraad zowel het plan 'Tiendweg' als het plan 'Verdilaan' van tafel veegde.

De positie van Bogaard kwam begin september in de lucht te hangen, toen zijn partij Westland Verstandig uit de coalitie stapte. Hij zei toen zeker tot en met begin oktober op zijn post te blijven, om de besluitvorming te voltooien.

"De vraag of ik na deze teleurstelling doorga, is nu nog lastig. Ik wil eerst mijn collega-wethouders spreken. Maar ik heb niet het gevoel dat mijn klus af is en ik ben niet het type dat wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden", zegt Bogaard.

De wethouder wil eerst het stof laten neerdalen, voordat hij uitspraken doet over hoe het nu verder moet met de huisvesting van de gemeentelijke organisatie. Het vertrekpunt daarbij is, zoals de raad eerder al besloot, centrale huisvesting. "Het uitblijven daarvan kost elke week tussen de 20.000 en 30.000 euro. "Als je niet kan beslissen over wáár een gemeentehuis moet komen, betekent dat niet dat het er niet moet komen."

Bogaard vraagt Westlanders die niets meer van de situatie begrijpen, begrip op te brengen voor de worstelingen van raadsleden. "Dat hoort bij de democratie. Maak hen geen verwijten. Wat ik wel jammer vindt, is dat er te weinig is geprobeerd om elkaar te vinden. Wellicht lukt dat in een herkansing wel," besluit hij.

Categorieen:
Westland Algemeen