Archief

Spelregels voor Oud & Nieuw in Westlandt

De gemeente Westland heeft regels gepubliceerd voor het organiseren van feesten rond Oud en Nieuw. In de aanloop naar de jongste jaarwisseling besloot de gemeente nog om streng op te treden tegen illegale schuurfeesten.

De regels moeten duidelijkheid bieden over wat wel en niet mag. Zo is het toegestaan om te feesten in sporthallen, maar daarvoor moet wel minimaal acht weken van tevoren een evenementenvergunning worden aangevraagd. Hierbij geldt overigens een maximum van vijf feesten. In sommige gevallen kunnen organisatoren van openbare feesten aanspraak maken op subsidie.

Feesten in schuren of hallen krijgen geen evenementen- of horecavergunning. De gemeente vindt hier een groot veiligheidsrisico aan kleven. Komt de gemeente een illegaal feest op het spoor, dan krijgen de organisatoren een boete die kan oplopen tot 25.000 euro. Wordt een feest tijdens de jaarwisseling zelf ontdekt, dan is dat 19.500 euro.

Burgemeester Van der Tak heeft in het verleden ook gesproken met Horeca Westland. Toen stelde de ondernemersorganisatie dat het aantal illegale feesten was toegenomen. Daardoor trokken de horecabedrijven zelf minder bezoekers, terwijl zij wel moeten investeren om te voldoen aan de veiligheidseisen.

Categorieen:
Westland Algemeen