Archief

Westland Verstandig hekelt toegangsverbod

De raadsfractie van Westland Verstandig vindt dat het college van B en W in strijd met de verlangde transparantie heeft gehandeld, door haar niet toe te staan om met een externe expert een bezoek te brengen aan enkele gemeentekantoren. Tijdens de raadsvergadering zal fractievoorzitter Peter Duijsens dit aan de orde stellen.

Westland Verstandig behoort tot de fracties die continu hebben gepleit voor voortgezet gebruik van enkele bestaande gemeentekantoren in plaats van nieuwbouw van een gemeentehuis. Om een eigen beeld te verkrijgen, heeft de fractie in de afgelopen maanden meerdere malen verzocht om toegang te krijgen tot de gemeentehuizen in Naaldwijk, 's-Gravenzande, Wateringen en Monster om deze door experts (op kosten van Westland Verstandig) te laten beoordelen.

"Wij gingen er vanzelfsprekend van uit, dat dit geen bezwaren zou oproepen, omdat het college steeds aangeeft volledig transparant te willen handelen. Enige reactie bleef uit en vandaar dat formeel een verzoek gedaan is. Medio vorige week werd een negatieve reactie ontvangen", aldus Duijsens.

Inmiddels heeft het college in een via de WOS uitgezonden filmpje aangegeven, dat de gebouwen in dermate slechte staat verkeren dat verder gebruik niet meer mogelijk is. Daar zet Westland Verstandig vraagtekens bij. "Tracht uw college wat te verbergen of meent u nu echt, dat beoordeling door interne medewerkers en bureau AT Osborne een afdoende reden is om toegang niet toe te staan?", oppert Westland Verstandig.