Archief

Roest wint WK Tijdrijden in Turkije

Wielrenner Martijn Roest is kampioen geworden op het WK Tijdrijden aangepast wielrennen. In de Turkse stad Konya eindigde de Wateringer vóór de Amerikaan Syd Lea Charles en de uit Turkije afkomstige Abdullah Karaca.

Ook in de wegwedstrijd was Roest dicht bij een podiumplaats, maar omdat hij in de laatste fase van de wedstrijd geen kilometervlag zag, was hij te laat met de sprint. Roest was verder de enige vertegenwoordiger van Nederland op het WK. Hij is namelijk ook de enige Nederlander die bij het aangepaste wielrennen over een internationale classificatie beschikt.

Vader Ben Roest is apetrots op zijn zoon. "Dit is echt fantastisch. Hij leeft hier helemaal voor. Zijn leven bestaat uit werken, trainen en slapen," reageert hij.

Een aantal weken geleden was het nog onzeker of zijn zoon op het WK in actie kon komen. "De KNWU heeft hem financieel niet echt gesteund," reageert vader Roest. "Uiteindelijk hebben we via andere sponsoren het benodigde geld bij elkaar gekregen."

Martijn Roest, die vorig jaar al kampioen werd op het NK Tijdrijden, rijdt mee met aangepaste renners, omdat hij een verstandelijke beperking heeft. "Op snelheid komt hij makkelijk mee met een peloton, maar door zijn beperking kan hij in een peloton niet adequaat reageren," aldus Ben Roest.

Categorieen:
Wateringen Algemeen