Archief

GBW zet voluit in op Verdilaan

GemeenteBelang Westland, de grootste fractie in de gemeenteraad van Westland, heeft ten aanzien van een nieuw gemeentehuis haar kaarten op tafel gelegd. GBW kiest voor de Rabobank-locatie aan de Verdilaan in Naaldwijk, zo zal in de raadsvergadering worden toegelicht.

GBW vindt om te beginnen, dat een gemeentehuis in het centrum hoort. Verder zou deze locatie de minste risico's qua geld en tijd geven. Ook wijst de fractie er op, dat het bankgebouw destijds is aangekocht om een gemeentehuis mogelijk te maken.

Gebruik van de Rabobank zal volgens GBW grootschalige leegstand in het centrum van Naaldwijk voorkomen. Bovendien zou een nieuw parkeerterrein een dubbelfunctie voor theater De Naald en het centrum betekenen en ligt het grootste knooppunt van het openbaar vervoer pal voor de deur.

Ten aanzien van de ISW-locatie wijst GBW - in navolging van LPF Westland - op de omstandigheid, dat woningcorporatie Vestia daar een ontwikkelrecht heeft, wat bij keuze voor die locatie afgekocht zal moeten worden. De ISW-locatie zou overigens beter ontwikkeld kunnen worden voor woningbouw, verwijst de fractie naar een makelaarsonderzoek.