Archief

Westlander bedenkt pinservice aan huis

Steeds meer bankkantoren sluiten hun deuren, waardoor bejaarden en invaliden het lastig vinden om aan contant geld te komen. Westlander Frank de Graaf bedacht er een inventieve oplossing voor: een pinservice aan huis.

De Graaf kwam op het idee, omdat hij tijdens zijn werk ouderen van dagen regelmatig hoorde klagen over het verdwijnen van pinautomaten. "Als er op de weekmarkt een mobiel pinapparaat gebruikt wordt voor transacties, waarom dan niet aan huis?", aldus De Graaf. Voor zover hij weet is het een nieuw idee.

Om thuis het geld te kunnen pinnen, maakt een klant eerst een afspraak. Vervolgens belt De Graaf aan met een afgesproken bedrag, legt het geld op tafel en pint de klant het bedrag.

Voor zijn veiligheid is De Graaf niet bang: "Voor elke klant pin ik opnieuw, dus het is niet alsof ik met duizenden euro's op zak loop. Bovendien heb ik weinig kapitaal nodig, omdat het geld in principe steeds circuleert: ik pin het en krijg het teruggestort."

Thuispinnen kost alleen wel flink meer dan het pinnen bij de bank. Het starttarief is 9,95 euro en daar komt bij bedragen boven de 100 euro nog één eens procent van het pinbedrag bovenop.

Categorieen:
Westland Algemeen