Archief

Mysterieuze vondst bij opgraving

Bij archeologische opgravingen in de Oranjewijk in Wateringen is donderdag een bijzondere vondst gedaan, waarvan de precieze herkomst echter nog niet duidelijk is. Volgens archeoloog Frank Stevens van de gemeente Westland is het bijzonder, omdat de twee objecten van ijzer zijn en waarschijnlijk stammen uit de Romeinse tijdperk.

De objecten lagen naast elkaar in de vorm van een hart. Volgens Stevens zijn er foto's verstuurd naar archeologen in heel het land, om van hun kennis te profiteren.

De objecten zijn nu nog bedekt met een laag roest. Binnenkort zullen ze door een röntgenapparaat worden gehaald om de daadwerkelijke vorm te kunnen zien. Stevens verwacht, dat het een kwestie van maanden zal zijn voordat de oorsprong is achterhaald.

In de Oranjewijk in Wateringen is begin april begonnen met archeologische opgravingen. Tijdens verkennend onderzoek in die periode bleek al, dat er op die locatie een Romeinse nederzetting moet zijn geweest, die vermoedelijk dateert uit 70 jaar vóór Christus.