Archief

Goed startjaar in begeleiding brugklassers

Het vorig jaar gestarte preventieproject School's cool Westland heeft dertien brugklasleerlingen met succes begeleid in hun eerste jaar op vmbo, havo of vwo. Eenzelfde aantal kinderen uit groep 8 van de basisschool is inmiddels geselecteerd voor begeleiding in het komende schooljaar. Het gaat om kinderen die een verhoogd risico lopen op schooluitval door persoons- of gedragskenmerken of omstandigheden thuis.

Genoemde kinderen kunnen een mentor van School's cool Westland aan zich gekoppeld krijgen. Dat is een goed opgeleide vrijwilliger die iedere week gedurende anderhalf uur bij de leerling thuis komt. De mentor leert de jongen of het meisje zelfstandig werken, geeft uitleg, praat met de ouders en heeft zo nodig contact met de klassenmentor.

De elf jongens en twee meisjes die nu mentorbegeleiding hebben, gaan naar verwachting allemaal over naar de tweede klas. Ook dan krijgen ze nog enkele maanden begeleiding van hun mentor.

School's cool Westland maakt onderdeel uit van een landelijke organisatie, die inmiddels in vijftien gemeenten actief is. De resultaten van het eerste jaar in deze regio worden gepresenteerd tijdens een minisymposium op 7 juni in de aula van ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande.