Archief

Geen EK Beachplein in De Wollebrand

De organisatoren van het EK Beachplein krijgen geen vergunning om hun evenement in recreatiegebied De Wollebrand te houden. Volgens burgemeester Van der Tak van Westland is het terrein niet geschikt voor de verwachte 3.000 bezoekers, omdat er niet voldoende toegangswegen zijn.

Bovendien blijken volgens Van der Tak organisaties van evenementen op dat terrein en de gemeente naderhand tot de conclusie te komen, dat de grond in dusdanige slechte staat is, dat de herstelkosten erg hoog zijn.

Voorgaande edities van het voetbalfestijn, in 2008 en 2010, werden gehouden bij slag Vlugtenburg in 's-Gravenzande. Inmiddels is dit terrein omgezet in natuurgebied. Vervolgens werd voor dit jaar gezocht naar alternatieve terreinen, maar de organisatie kon volgens de gemeente bij deze locaties niet in overeenstemming komen met de omwonenden. Hun laatste hoop was gevestigd op De Wollebrand.

Met het besluit van de gemeente om ook hiervoor geen vergunning te verlenen, lijkt het er op dat het EK Beachplein dit jaar niet zal plaatsvinden.