Archief

Start 2e fase Burgemeesterswijk in zicht

Projectontwikkelaar AM heeft bij de gemeente Maassluis aangegeven te willen starten met tweede bouwfase van de Burgemeesterswijk. Daarbij gaat het om woningen langs de Kwartellaan. "Wij zijn als college blij dat deze ontwikkeling door projectontwikkelaar wordt opgepakt in deze moeilijke tijden", aldus wethouder Keijzer.



Voor de bouw moet echter eerst het bestemmingsplan herzien worden. Het huidige plan laat ter hoogte van de Jacques Boezemanstraat geen extra woningen toe. Dit omdat een aantal jaar geleden de huurflats de Vier Geuzen niet zijn gesloopt maar gerestaureerd. Hierdoor is het maximum aantal woningen op die plek bereikt.



Het gedeelte tussen de Doctor Jan Schoutenlaan en de Westlandseweg zal gefaseerd uitgevoerd worden. Daarom zal dit zeker een aantal jaar in beslag nemen. Om te zorgen dat dit gebied in die tijd geen bouwput blijft, zal de projectontwikkelaar, conform de wensen van de gemeenteraad, er voor zorgen dat er bijvoorbeeld geen bergen zand blijven liggen.

"Ze zullen dit zo gaan inrichten dat de leefbaarheid en gezelligheid voor de mensen die er wonen zal worden bevorderd", aldus wethouder Keijzer. Omdat het gebied er nu nog verwilderd uitziet, zal hieraan naar verwachting al volgende week begonnen worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen