Archief

Groen licht voor Hooipolderweg

De Midden-Delflandse gemeenteraad heeft dinsdagavond groen licht gegeven voor de aanleg van de Hooipolderweg tussen de Delftse Reinier de Graafweg en de rijksweg A4. Met deze goedkeuring kan de gemeente nu alvast subsidie aanvragen bij het Stadsgewest Haaglanden.

Hoewel drie omwonenden met een behoorlijke achterban met felheid inspraken over geluidsoverlast en waardevermindering van hun huis, waren de raadsleden het er bijna unaniem over eens, dat er na jaren van discussie een knoop moest worden doorgehakt. Wel vonden zij, dat de gemeente in het vervolg beter met omwonenden moet communiceren, aangezien niet alle betrokkenen op de hoogte waren gebracht.

Hoewel is besloten dat de weg er moet komen, is er nog geen definitief ontwerp vastgesteld. In september volgt er een informatieavond voor inwoners, waarop de inrichting bediscussieerd kan worden.

Wat Midden-Delfland betreft, ligt de weg er dan vóór 2015. Of dat ook gaat lukken, is de vraag, aangezien de gemeente Delft eerst aanpassingen aan de Reinier de Graafweg wil realiseren, alvorens de brug bij het ziekenhuis richting de aansluiting met de Hooipolderweg open te stellen. Dat wil ze pas doen na de nieuwbouw van het ziekenhuis, welke niet vóór 2016 gerealiseerd zal zijn.