Archief

Getuige van mishandeling in Maassluis gezocht

De politie is op zoek naar een man die vrijdag 18 mei getuige was van een mishandeling van een 18-jarige jongen nabij een supermarkt aan het Westeinde in Maassluis. Het slachtoffer uit Maasland deed daar samen met wat vrienden boodschappen. Nadat zij klaar waren, stapten zij op de fiets en reden over de parkeerplaats weg in de richting van de Dr. Jan Schoutenlaan.

Het slachtoffer reed achteraan en kreeg onverwachts een trap tegen zijn fiets. Hij kwam ten val en werd vervolgens geslagen en geschopt door twee verdachten. Vrienden van de jongen en een aantal omstanders schoten het slachtoffer te hulp, waarna de twee verdachten er vandoor gingen. Toen de politie arriveerde waren de omstanders al weg.

De volgende dag hielden politieagenten twee verdachten aan, een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beiden uit Maassluis.

In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar een van de omstanders. Het gaat om een man van ongeveer 30 tot 40 jaar met een kaalgeschoren hoofd. Hij schoot het slachtoffer te hulp en zou ook nog achter de daders zijn aangerend.

De gezochte getuige, maar ook andere omstanders kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.