Archief

Fraaie zege Stuart Voskamp in Oss

Stuart Voskamp heeft maandag de pinksterrace in de supersport-klasse in Oss op zijn naam geschreven. Ook vorig jaar reed de Westlander hier al goed en won uiteindelijk dezelfde race in Brabant.



De start van Voskamp was goed genoeg om meteen kopstart te pakken en hij zag zelfs kans om meteen een klein gaatje te slaan op Leon Bovee van het DTC racing team. Van de oorspronkelijke 18 ronden werd de race na 5 ronden afgebroken en even later kwam het bericht dat de herstart een sprintrace over 7 ronden zou zijn. Voskamp had op het moment van de onderbreking 1,7 seconden voorsprong op Leon Bovee en dit was een voordeel voor het tweede gedeelte aangezien de tijden bij elkaar opgeteld zouden worden.



Opnieuw startte de Naaldwijker goed en ondanks dat Walraven in eerste instantie dichtbij leek te komen kwam Voskamp wederom als eerste uit de laatste bocht na ronde 1. Hij bouwde zijn voorsprong uit door met supersnelle rondetijden op de proppen te komen waar de concurrentie geen antwoord op had. Uiteindelijk kwam hij na 7 ronden met een flinke voorsprong als eerste over de meet voor Bovee en Walraven.

Categorieen:
Westland Algemeen