Archief

Zaterdagvoetbal: MVV'27 en Monster tegen elkaar

De nacompetitie is voor HVC'10 hard ten einde gekomen. Na het gelijke spel van vorige week tegen Spijkenisse had de Hoekse fusieploeg nog kans om de tweede ronde te behalen. In Hoek van Holland deelde Spijkenisse echter de lakens uit en won met 5-0. Hiermee heeft Spijkenisse de kans om het eersteklasserschap te behouden.

MVV'27 heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleefd. In Berkel verloor de Maaslandse ploeg met 1-0 en dat was precies genoeg om na de winst van 4-2 in het eerste duel om door te gaan naar de tweede ronde. MVV'27 heeft derhalve nog kans om in de tweede klasse te blijven.

In de tweede ronde is streekgenoot Monster de tegenstander. In Monster won de thuisploeg met 2-0 van CVC Reeuwijk en dat was na het gelijkspel in de eerste wedstrijd voldoende om door te gaan naar de finaleronde van de nacompetitie. De vraag wordt derhalve of komend seizoen de nieuwe fusieclub uit Monster tweedeklasser is of in de derde klasse uitkomt.

Honselersdijk won op sportpark De Strijphorst met 4-3 van PPSC. Het eerste duel eindigde eveneens in een zege voor de Honselse ploeg. In de finaleronde van de nacompetitie speelt Honselersdijk tegen Brielle.

Verburch speelde de eerste wedstrijd van de nacompetitie met 2-2 gelijk tegen Te Werve. Indien de Poeldijkse ploeg wil promoveren, moet volgende week van Leiden gewonnen worden, anders blijft de ploeg vierdeklasser.

De reserves van Westlandia hebben de eerste wedstrijd in de halve finale om het Nederlands Kampioenschap gewonnen. Op sportpark De Hoge Bomen was de Naaldwijkse ploeg te sterk voor het tweede team van AZSV. Jeroen Vogels en Jordy van Calsteren scoorden de enige doelpunten van de middag. Tweede Pinksterdag is de return in Aalten, waar Westlandia dus een 2-0 voorsprong moet verdedigen.

Karakteristieken



HVC'10 - Spijkenisse 0-5 (0-2)

Eerste duel 0-0, HVC'10 uitgeschakeld

Berkel - MVV'27 1-0 (1-0)

Eerste duel 2-4 voor MVV'27, in de finaleronde spelen de Maaslanders tegen Monster

Monster - CVC Reeuwijk 2-0 (0-0)

Koos van Spronsen (p), Mike Peerenboom

Eerste duel 3-3, Monster speelt in de finaleronde tegen MVV'27

Honselersdijk - PPSC 4-3 (2-0)

Leon Brabander, Joost Zandvliet (2), Mourad Naïmi (p)

Eerste duel 3-0, dus Honselersdijk speelt om promotie tegen Brielle.

Te Werve - Verburch 2-2 (1-0)

Eigen doelpunt, Dave Mast

Volgende week speelt Verburch tegen Leiden, bij winst promveert Verburch ander blijft Leiden derdeklasser


Westlandia 2-AZSV 2 2-0

Jordy van Calsteren, Jeroen Vogels