Archief

Van der Tak ontkent doofpot

Burgemeester Van der Tak ontkent, dat hij in zijn tijd als wethouder onderwijs in Rotterdam van april 2002 tot eind augustus 2004 zaken in de doofpot zou hebben gestopt. Dat zegt hij in reactie op een artikel in De Volkskrant, waarin wordt gesteld dat hij een intern onderzoek naar zelfverrijking onder de pet heeft gehouden.

De Volkskrant schrijft, dat bij onderzoek naar een miljoenenfraude bij een onderwijsinstelling in Rotterdam, een andere fraudezaak aan het licht kwam. Het betreft een vrouwelijke topambtenaar, die haar eigen bedrijf inhuurde voor het geven van trainingen en adviezen aan leraren en schoolbestuurders. Ook liet zij ambtenaren onbetaald werk verrichten voor haar bedrijf.

Van der Tak heeft de zaak volgens De Volkskrant stilgehouden. De Westlandse burgemeester zou in 2003 een onderzoek van de gemeentelijke accountantsdienst naar de vrouw niet hebben gemeld aan de gemeenteraad of collega-wethouders. Ook zou de vrouw uiteindelijk ontslagen zijn door interim-topman openbaar onderwijs in Rotterdam Hans Berg.

Van der Tak ontkent, dat er sprake was van fraude en zegt dat de topambtenaar zelf is opgestapt. "De Volkskrant zet in dit artikel een onzorgvuldig beeld neer van de toenmalige situatie en mijn rol daarin en schaadt mij daarmee. Dat betreur ik en ik behoud me het recht voor mij nog te beraden op verdere stappen", aldus Van der Tak.

Categorieen:
Westland Algemeen