Archief

Schep door blessure niet op NK 1-1

International Barry Schep komt door een aanhoudende liesblessure zondag niet in actie bij de het Nederlands Kampioenschap één-tegen-één korfbal bij Ondo in 's-Gravenzande. Het evenement, dat dit jaar voor de vijftiende keer wordt gehouden, past niet in het revalidatieprogramma van de in 's-Gravenzande opgegroeide Schep, die nu bij Fortuna in Delft speelt.

Deelname aan het evenement zou consequenties kunnen hebben voor de positie van Schep in het Nederlands team. Dat doet deze zomer mee aan een toernooi in Hong Kong en Taiwan. Bondscoach Jan Sjouke van den Bos wil daar een fitte Schep in het veld zien. Daarom is voor zondag een vervanger gevonden in de persoon van Jeroen Preuninger, eveneens spelend bij Fortuna.

Het NK één tegen één is een paradepaardje van Ondo, de club waar Schep in zijn jeugd korfbalde. Hij helpt al jaren mee met het organiseren ervan en ging er vijf keer met de titel vandoor. "Na vijf overwinningen lijkt er dus een eind te komen aan mijn deelnames op dit NK. Heel misschien wordt volgend jaar echt de laatste keer dat ik meedoe", aldus Schep.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen