Archief

Hoek van Holland blij: weer 'Blauwe Vlag'

Aan het strand van Hoek van Holland is vrijdag voor het derde achtereenvolgende jaar de Blauwe Vlag toegekend gekregen. Klaas de Koning, portefeuillehouder Toerisme (Strand) van de deelgemeente Hoek van Holland, ontving dit keurmerk voor jachthavens en stranden tijdens de landelijke uitreiking in Noordwijk.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 140 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 52 Nederlandse stranden (aan de kust en in het binnenland) en 88 jachthavens.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit, dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks worden opnieuw controles gehouden.