Archief

Burgers betrokken bij Oranjebuiten- en Bonnenpolder

Belanghebbenden worden betrokken bij de plannen voor de Oranjebuiten- en Bonnenpolder tussen Hoek van Holland en Maassluis. In het kader daarvan organiseerde Stadsontwikkeling Rotterdam woensdagavond een informatiebijeenkomst in Hoek van Holland.

De polder moet een natuur- en recreatiegebied worden en tegelijkertijd de plattelandseconomie versterken. Door in gesprek te gaan met bewoners, pachters, grondeigenaren, ondernemers en naast het dagelijks bestuur van Hoek van Holland ook dat van Westland en Maassluis, moet geïnventariseerd worden waar behoefte aan is.

In december 2009 tekenden de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Zuid-Hollands Landschap, de stadsregio Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Delfland een uitvoeringsovereenkomst. Sindsdien is er bezuinigd op de subsidie van de Ecologische Hoofdstructuur, waardoor het budget ongeveer gehalveerd is.

Er wordt gehoopt dit jaar nog investeringen te kunnen doen die binnen het bestemmingsplan en het budget vallen. Op 5 juni is de volgende informatieavond. Mocht er behoefte aan zijn, dan kunnen er wat betreft Stadsontwikkeling daar nog een aantal van worden georganiseerd.