Archief

Bij Westland geen aanvragen Vestia in pijplijn

Er zitten bij de gemeente Westland geen aanvragen van Vestia voor garanties en borgstellingen "in de pijplijn" en deze worden voorlopig ook niet verwacht. Dat zegt het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie LEO 2.0. Verder wordt opgemerkt, dat er door Westland sinds 2005 geen leningen zijn verstrekt aan Vestia.

Op de vraag of er concrete plannen zijn voor verkoop van huurwoningen door Vestia in Westland, verwijst het college naar de eerdere landelijke berichtgeving, dat Vestia de komende jaren in totaal 15.000 woningen gaat verkopen. "Dit treft uiteraard ook een deel van het woningbezit van Vestia Westland", aldus het college. Naar verwachting zal daarover in de komende vier weken meer duidelijkheid komen.

Verder zegt het college op korte termijn te zullen komen met de aanvullende beantwoording van de vragen van Progressief Westland, die in eerste instantie op 1 maart jl. zijn beantwoord en die gaan over de gevolgen van de financiële problemen bij Vestia voor de Westlandse woningmarkt.

Categorieen:
Westland Algemeen