Archief

Animo CPO-woningprojecten beperkt

De inschrijvingstermijn voor de woningprojecten aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk en de Verburghlaan in Poeldijk is verlengd tot eind juni. Er zijn bij de gemeente Westland tot dusver 17 aanmeldingen binnengekomen, waarvan 4 voor de locatie Poeldijk en 15 voor Naaldwijk. Twee deelnemers hebben zich namelijk voor beide locaties aangemeld.

In Naaldwijk is plaats voor maximaal 29 eengezinswoningen of 35 appartementen. De locatie in Poeldijk biedt ruimte voor 10 eengezinswoningen of 14 appartementen.

Eind april zijn er twee bijeenkomsten gehouden waar geïnteresseerden informatie over het project konden krijgen. Dat heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Het gaat om projecten van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarin potentiële bewoners gezamenlijk eigen woningen kunnen bouwen. Westland richt zich daarbij vooral op jongeren.

De gemeente probeert meer deelnemers te krijgen en gaat binnenkort een makelaarsdag organiseren. Bij 70 procent aan inschrijvingen gaat het project door.