Archief

'Natuurspeeltuin moet er in 2013 komen'

De PvdA-fractie in Maassluis wil dat er vaart wordt gemaakt met de nog te realiseren natuurspeeltuin. Of dit nu de locatie Aalkeetpolder of het Sterrenbos is, de fractie wil dat de natuurspeeltuin in 2013 in gebruik wordt genomen.

De gemeenteraad discussieert al meer dan zes jaar over de aanleg van zo'n tuin, maar volgens een brief van de PvdA fractie heeft het lang genoeg geduurd en is daarom snelle besluitvorming geboden.

Vorige week dinsdag besloot de gemeenteraad, inclusief de PvdA fractie, om het voorstel van de college van B en W voor een natuurspeeltuin in de Sterrenbos niet te accepteren. De raad stuurde het voorstel dan ook terug naar het college om met een nieuw plan te komen.

Een meerderheid van de gemeenteraad is niet tegen een natuurspeelplaats in Maassluis, maar ziet voor beide locaties wel een aantal obstakels op de weg, die om verder onderzoek vragen. Het gaat daarbij onder meer om parkeermogelijkheden, toegangswegen en veiligheid. Enkele fracties voorzien bovendien dat de natuurspeeltuin aantrekkingskracht zal hebben op hangjongeren.

De raadsfractie van D66 is tegen een natuurspeeltuin in Maassluis. Volgens deze fractie kunnen Maassluizers best op de fiets naar de natuurspeeltuin in Vlaardingen.

Naar alle waarschijnlijkheid komt wethouder Keijzer nog voor de zomer met een nieuw plan voor een natuurspeeltuin in Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen