Archief

Onderzoek naar locaties Verdilaan en Tiendweg

De gemeente Westland laat bureau DHV in de komende weken onderzoek uitvoeren naar de geschiktheid van de locaties Verdilaan en Tiendweg in Naaldwijk voor de vestiging van een nieuw gemeentehuis. Daarbij zullen tegelijkertijd de twee op die locaties betrekking hebbende plannen vanuit het bedrijfsleven ook tegen het licht worden gehouden.

Dit was dinsdagavond de uitkomst van een circa twee uur durend debat in de gemeenteraad, waarin geen opmerkelijke nieuwe inzichten vielen te noteren. Vrijwel alle fracties onderstreepten de opvattingen die zij eerder deze maand hadden geventileerd in de vergadering van de commissie Bestuur. Twee ingediende moties kregen geen bijval van niet-ondertekenaars en werden met grote meerderheid verworpen.

Hoewel de ingediende schetsontwerpen en cijfers van de architectenbureaus HET en Wubben Chan in het onderzoek door DHV worden betrokken, moeten zij daar geen enkele ilusie aan ontlenen. In reactie op ongerustheid daaromtrent bij diverse fracties, zei wethouder Bogaard, dat er brieven de deur uit zijn gegaan, waarin genoemde architecten duidelijk te verstaan is gegeven, dat zij met die voorgenomen toetsing geen enkel recht verkrijgen.

Van het inspreekrecht voor burgers bij aanvang van de raadvergadering werd ditmaal overigens door geen enkele burger gebruik gemaakt.

Voor het onderzoek is een bedrag van maximaal 65.000 euro uitgetrokken. Het college van B en W wil uiterlijk 11 juli een besluitvormingsnotitie aan de raadscommissie Bestuur voorleggen, opdat deze op 22 augustus behandeld kan worden, waarna de gemeenteraad op 4 september de knoop van de locatiekeuze zou moeten doorhakken.