Archief

Nog een pinpasdiefstal in Maassluis

Ook een 86-jarige vrouw is in Maassluis slachtoffer geworden van een pinpasdiefstal. Vrijdagmiddag heeft een vrouw waarschijnlijk haar pincode afgekeken bij het afrekenen in een supermarkt aan de Lange Boonestraat, om vervolgens met een smoes haar pas te stelen.

De bejaarde vrouw werd na het boodschappen doen op het parkeerterrein van de supermarkt aangesproken door de dievegge. Zij vroeg haar of het bankbiljet dat op straat lag van haar was. De verdachte drong de vrouw erop aan om in haar portemonnee te kijken. De 86-jarige vrouw bleef volhouden dat het niet haar geld was en stopte haar portemonnee weg. Thuis bleek haar pinpas verdwenen.

De politie is een onderzoek gestart. Het zou gaan om een vrouw van buitenlandse afkomst, met lang zwart haar, een smal gezicht en rond de 23 jaar. Mogelijk werkt zij met iemand samen die in de supermarkt een pincode afkijkt.

Vrijdagmiddag werd overigens ook de pinpas van een 73-jarige man gestolen. De dader was een 'behulpzame' vrouw die hielp met het inladen van zijn boodschappen op het parkeerterrein van winkelcentrum Koningshoek. Vermoedelijk werd bij deze man ook de pincode afgekeken bij het afrekenen.

In beide gevallen is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets opvallends hebben gezien of meer weten kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

Categorieen:
Maassluis Algemeen