Flynth Westland Cup: Naaldwijk (za) en Excelsior M door

Tijdens een mooie zomeravond op sportpark De Hoge Bomen hebben de zaterdagafdeling van Naaldwijk en Excelsior Maassluis de volgende ronde gehaald van de 40ste editie van de Flynth Westland Cup.

Kampioen Naaldwijk zit in een flow en liet dat zien tegen sportparkgenoot Westlandia. De Naaldwijkse equipe opende in de voorlaatste minuut van de eerste helft de score middels een benutte strafschop van Hans Bergwerff. Na rust verdubbelde spits Maik Kuivenhoven de score. In blessuretijd deed Jorno Reurink iets terug. Naaldwijk speelt in de halve finale tegen VELO.

VELO plaatste zich zonder te spelen voor de halve finales. MVV'27 kon geen geschikte datum vinden om de kwartfinale tegen VELO te spelen en trok zich terug. Grootste probleem voor de Maaslanders is dat de eerste drie selectieteams spelen in de nacompetitie.

Excelsior Maassluis plaatste zich eenvoudig voor de kwartfinale. De zaterdag hoofdklasser versloeg kampioen en zondag derdeklasser Schipluiden met duidelijke cijfers: 5-1. Excelsior Maassluis leidde bij rust al met 2-0. Vlak na rust leek de wedstrijd nog spannend te worden door de aansluitingstreffer van Schipluiden, echter zover liet Excelsior Maassluis het niet komen en besliste het duel door nog drie keer te scoren. In de kwartfinale ontmoet Lyra de hoofdklasser.

Karakteristieken

Naaldwijk (za) - Westlandia (zo) 2-1 (1-0)

Hans Bergwerff (pen) 1-0, Maik Kuivenhoven 2-0, Jorno Reurink 2-1

Excelsior Maassluis - Schipluiden 5-1 (2-0)

Sezer Bozkurt 1-0, Niels Vonk 2-0, Sjoerd Boks 2-1, Niels Redert 3-1, Stan Wever 4-1, Vincent van den Berg 5-1