Archief

Ultieme gooi naar gemeentehuis

De DNA-Projectgroep, die een plan voor een nieuw gemeentehuis tegenover de Naaldwijkse woonboulevard heeft ontwikkeld, heeft zaterdag een ultieme poging ondernomen om haar plan betrokken te krijgen in het onderzoek waarover de gemeenteraad dinsdagavond moet gaan beslissen. Er is per e-mail een betoog naar alle raadsleden gestuurd.

Volgens het op tafel liggende voorstel wordt het onderzoek beperkt tot de locaties Verdilaan en Tiendweg in Naaldwijk. Over de voormalige Rabopand aan de Verdilaan zegt de projectgroep: "Het feit dat het al eigendom is, maakt de locatie niet goedkoper. Deze locatie is te klein en veel te duur voor een gemeentehuis. De emotie 'eigen grond is goedkoper' is dan ook ongegrond en ondoordacht en niet in belang van Westland."

Eenzelfde emotie speelt volgens de groep voor de locatie Tiendweg. "Beide locaties lenen zich zowel ruimtelijk, stedenbouwkundig als ook prijstechnisch beter voor een ontwikkeling anders dan een gemeentehuis", aldus DNA.

Zoals eerder gemeld, wil de projectgroep haar grote lap grond aan de Burgemeester Elsenweg, tegenover de woonboulevard, ruilen voor de Rabo-locatie, onder de garantie daaraan een doeltreffende bestemming te geven.

Het is volgens de projectgroep onbegrijpelijk en "naar de inwoners van Westland onverkoopbaar", dat een locatie die in een eerder intern onderzoek van de gemeente als geschikte, goed bereikbare en ook als goedkoopste locatie wordt aangemerkt, mogelijk niet zal worden meegenomen in het onderzoek.

Om tot een goede, eerlijke en open vergelijking te komen, zo vindt de groep, dienen alle locaties/initiatieven te worden meegenomen in het komende onderzoek door bureau DHV. "Voor de kosten van het onderzoek zal dit geen groot verschil maken, voor de uitkomst waarschijnlijk wel!", is haar overtuiging.