Archief

Korfbal: ONDO verspeelt koppositie. En kampioenschap?

Eerste klasse F

ODO heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie verloren. De Maaslandse ploeg verloor nipt van Fiks. ODO blijft achtste en hekkensluiter en heeft twee punten achterstand op nummer 7 Korbatjo. ODO heeft nog een kleine kans op handhaving in de eerste klasse. De Maaslandse ploeg moet dan op de laatste speeldag winnen van VEO en dan mag Korbatjo geen enkel punt halen tegen KOAG. In dit geval spelen ODO en Korbatjo een beslissingswedstrijd om de zevende en achtste plaats. Daarna volgt voor de nummer zeven een beslissingsduel om handhaving.

Streekgenoot CKC Maassluis verloor de laatste uitwedstrijd van het seizoen met 19-16 van KOAG. Beide ploegen zijn nu veilig. CKC Maassluis sluit de competitie thuis af tegen koploper SDO, die aan een gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden.

Tweede klasse G

De kampioenskansen zijn voor ONDO sterk geslonken. In de voorlaatste wedstrijd vond de 's-Gravenzandse ploeg haar Waterloo in Sliedrecht. Merwede zette de koploper makkelijk op zij en deelde een fikse tik uit door met 22-13 te winnen. Nummer twee RWA wist wel tot winst te komen. Door deze resultaten hebben ONDO en RWA gewisseld van plaats op de ranglijst. RWA is de nieuwe lijstaanvoerder. ONDO heeft één punt achterstand op RWA en moet op de laatste wedstrijddag hopen dat RWA punten verspeeld tegen Vitesse. ONDO met zelf zien te winnen van Korbis. RWA heeft dus aan winst genoeg om de kampioensvlag te hijsen, bij een gelijkspel moet ONDO winnen om nog een beslissingswedstrijd uit het vuur te slepen. Bij verlies van RWA en winst van ONDO is de 's-Gravenzandse ploeg kampioen.

Tweede klasse H

Dijkvogels verloor in Bleiswijk in de laatste minuut van Weidevogels. De Maasdijkse ploeg verloor met 13-12 en is nog allerminst zeker van lijfsbehoud. Dijkvogels, ACKC en ONDO (M) strijden nog om lijfsbehoud. Alle drie ploegen hebben tien punten en staan op een gedeelde vijfde, zesde en zevende plaats. Weidevogels heeft twee punten meer en heeft aan een punt genoeg in de laatste wedstrijd om definitief veilig te zijn. Dijkvogels sluit de competitie af tegen kampioenskandidaat KCR. ONDO (M) speelt in de Middelburgse derby tegen eveneens kampioenskandidaat en koploper Swift. ACKC sluit af tegen Weidevogels. Duidelijk is dat in deze klasse diverse scenario's denkbaar zijn op de laatste speeldag. Degradatie voor Dijkvogels zou de tweede degradatie van het seizoen beteken. In de zaalcompetitie degradeerde de Maasdijkse ploeg eveneens.

Streekgenoot Valto is al enkele speeldagen veilig en wist op eigen veld gelijk te spelen tegen ONDO (M) en bewees eigenlijk Dijkvogels een slechte dienst gezien de positie op de ranglijst. ONDO en Valto sloten in De Lier af met een 10-10 score. Valto eindigt in ieder geval als derde in haar klasse.