Archief

Inbrekers slaan slag bij opticiens

Twee opticiens, één in Maassluis en één in De Lier, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer van een inbraak geworden. De daders, in beide winkels vermoedelijk dezelfde, namen bij de opticiens verschillende zonnebrillen mee.

Rond 04.00 uur was de optiek in de Uiverlaan in Maassluis aan de beurt. De inbrekers sloegen een ruit in en kwamen zo binnen. De twee rukten verschillende rekken met brillen los. Maar omdat de eigenaar de brillen niet had vergrendeld, vielen de meeste op de grond. De daders gingen er daardoor met slechts een vijftal brillen vandoor.

Het waarschijnlijk zelfde tweetal was een halfuur later in de Hoofdstraat in De Lier. Ook hier sloegen zij een ruit in om naar binnen te komen. Onmiddellijk werd de mistgenerator van de zaak, bedoeld om inbrekers buiten te houden, geactiveerd. De daders waren kennelijk met dit systeem bekend, want ze droegen een helm. Het tweetal rukte een aantal rekken met (vergrendelde) brillen los en gingen er daarmee vandoor.

Omwonenden in de Hoofdstraat werden door het kabaal gewekt en waren getuige van de kraak. De politie zoekt nog eventuele andere getuigen. Eén van de verdachten droeg een zwarte helm en een driekwart jas, de andere droeg een gekleurde helm.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen