Elk drie medailles voor Joni en Amy Stolk

De Naaldwijkse zussen Joni en Amy Stolk hebben ieder drie medailles veroverd bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Atletiek 2012, die op Hemelvaartsdag en de aansluitende vrijdag zijn gehouden in Hengelo.

Op donderdag veroverde Amy (19) de zilveren medaille in de finale van de 400 meter. Die finale was niet haar snelste race van de dag, want in de series rende Amy naar 58.68 sec., waarmee ze voor het eerst onder de 60 seconden liep en op de ranglijst aller tijden van de vrouwen van Olympus '70 is gestegen naar de zevende positie.

Joni (24) legde in de finale van de 100 meter horden beslag op de bronzen medaille. Haar tijd was 16.39 sec.

Vrijdagochtend namen de gezusters Stolk deel aan de 4x100 meter estafette, waarin zij een kwartet vormden met twee studentes die lid zijn van de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos. Die estafette leverde voor ieder een zilveren medaille op.

Amy liep vervolgens in de series 200 meter naar de vierde tijd (26.89), goed voor een plaats in de finale. Maar kort daarvoor stond de finale van het zware onderdeel 400 meter horden op het programma. Van de vier geplaatste atletes gingen er drie van start. Dit resulteerde in zilver voor Joni (66.35) en brons voor Amy (68.68). Gezien de inmiddels geleverde inspanningen in het twee dagen durende evenement, zag Amy af van deelname aan de finale van de 200 meter.

Zondag staan Joni en Amy opgesteld in het competitieteam van Olympus '70, dat evenals het mannenteam naar de baan van Spark in Spijkenisse moet.