Archief

Westlandse atletes op dreef in Delft

Het waren uit de Westlandse hardloopwereld vooral vrouwen, die op Hemelvaartsdag met de beste prestaties de terugreis konden aanvaarden na de 25e editie van de Golden Tenloop in Delft.

Hoewel Carla Ophorst de overwinning moest laten aan de Rotterdamse Renate Haring, liep zij in haar leeftijdscategorie (vrouwen 50-plus) een nationale topprestatie, met haar eindtijd van 37.13 op deze 10 kilometer. Het was exact op de derde verjaardag van het Nederlands record, dat zij op 17 mei 2009 in Leiden op de klok had gebracht: 37.28.

Toch is de kans vrijwel uitgesloten dat haar 15 seconden snellere tijd als nieuw Nederlands record zal worden erkend. Het parcours in en rondom Delft is onlangs onder toezicht van de Atletiekunie opgemeten, maar na deze certificering heeft de organisatie alsnog een lopersvriendelijker 'lus' in het parcours aangebracht. De organisatie stelt, dat de route exact 10.000 meter is, maar ja, er is nog geen certificaat voor dat nieuwe parcours en daarmee lijkt erkenning van de nieuwe toptijd kansloos.

Behalve Carla Ophorst liep ook Marlies Jongerius uit Wateringen een toptijd. Voor haar was het zelfs een persoonlijk record, want Jongerius was nimmer sneller dan de 37.46 die nu werd geregistreerd.

Op de 5 kilometer was Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande de snelste vrouw (in 19.16) en haar plaatsgenote Nanda de Jong (14) was veruit de snelste bij de juniores: 19.57. Bij de mannen op deze afstand was Mart Solleveld, ook al uit 's-Gravenzande, goed voor brons: 16.12.