Archief

Miljoenen voor betere ontsluiting Westland

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen een bedrag van in totaal 51 miljoen euro bestemmen voor verbeteringen aan de N211 (Wippolderlaan) om daarmee een betere verkeersdoorstroming te krijgen van de A4 richting de Veilingroute en ook bij de kruising met de Erasmusweg/Lozerlaan.

Aan Provinciale Staten wordt voorgesteld om 37 miljoen euro uit te trekken voor verbreding van de Wippolderlaan tussen de aansluiting Laan van Wateringseveld en de aansluiting met de N222 (Veilingroute). "De Wippolderlaan is niet alleen een belangrijke invalsweg voor de Haagse agglomeratie, maar ook van belang voor een goede ontsluiting van greenport Westland", aldus Gedeputeerde Staten.

De eerstvolgende kruising waar capaciteitsmaatregelen kunnen leiden tot een betere doorstroom met kortere reistijden is de kruising Erasmusweg-Lozerlaan-Wippolderlaan. Hier wordt een ongelijkvloerse kruising beoogd, die 58 miljoen euro zal kosten. De provincie heeft aangegeven daarvan 14 miljoen euro te willen betalen, onder de voorwaarde dat Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Den Haag de overige 44 miljoen euro betalen.

Categorieen:
Westland Algemeen