Archief

Terrassen Maassluis niet tot 2.00 uur open

Een motie van de D66-fractie in Maassluis om de terrassen tijdens de zomermaanden in het weekeinde open te houden tot 2.00 uur, heeft het niet gehaald. Geen enkele andere fractie steunde het idee. Burgemeester Koos Karssen raadde de motie sterk af.



Horecagelegenheden in het centrum van Maassluis mogen tot 02.00 uur open blijven, maar de terrassen moeten om 24.00 uur dicht. De fractie van D66 diende de motie in tijdens het bespreken van de Horeca Nota, met als motief om zo onder meer jongeren langer in Maassluis te houden.

Fractievoorzitter Van der Marel van de Verenigde Senioren Partij herinnerde er aan, dat D66 in 2000 al met hetzelfde voorstel was gekomen, wat destijds werd aangenomen. De seniorenpartij had bedenkingen geuit vanwege de omwonenden. "Toen werden wij afgeschilderd als oudjes die geen terras wilden", aldus Van der Marel. Echter door problemen en veel overlast werd het besluit later weer ingetrokken.

De Horeca Nota biedt voor bedrijven overigens de mogelijkheid een tijdelijke vergunning aan te vragen om hun terras langer dan 24.00 uur open te houden. Dit is volgens burgemeester Karssen in zijn negen jaar als burgemeester nog nooit gebeurd. "Ik weet niet eens hoe het werkt", grapte hij. "Ik ben er best toe bereid voor voetbal of iets dergelijks, dan kan dat", aldus Karssen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen