Archief

Riet-discussie loopt met sisser af

Midden-Delflandse gemeenteraadsfracties hebben besloten om de discussie over het Chinese riet dat is gebruikt voor het nieuwe gemeentehuis in Schipluiden, achter zich te laten. Meerdere fracties zeiden woensdagavond tijdens een commissievergadering de gang van zaken te betreuren, maar toonden begrip voor de keuzes die zijn gemaakt.

Vooral de communicatie van het college van B en W naar buiten toe was een punt van discussie. Begin april trok een rietdekkersbedrijf aan de bel bij de raadsfractie van Mijn Partij, omdat er geen Midden-Delflands riet werd gebruikt voor dit gemeentehuis. Mijn Partij stelde daarop schriftelijke vragen aan het college.

De verantwoordelijke wethouder Horlings reageerde, dat het college zich niet had gerealiseerd dat de zaak voor zo'n ophef zou zorgen. Bovendien waren er volgens hem geen duidelijke afspraken gemaakt over waar het riet vandaan had moeten komen. Achteraf was betere communicatie op z'n plaats geweest. Volgens Horlings is de kwestie een les waarvan geleerd kan worden.