Archief

Museum De Schilpen krijgt overkapping

Museum De Schilpen in Maasland krijgt zijn overkapping. Alle gemeenteraadsfracties van Midden-Delfland gingen er dinsdagavond tijdens een commissievergadering uiteindelijk mee akkoord om daarvoor een bedrag van 385.000 euro beschikbaar te stellen.

De overkapping moet komen te staan tussen het museum en het verenigingsgebouw Het Tavenu. Door het bouwwerk wordt het voor het museum mogelijk om grotere groepen te ontvangen en ontstaat er meer opslagruimte. Ook worden de sanitaire voorzieningen passend gemaakt aan de hedendaagse eisen.

Hoewel alle fracties akkoord gingen, verliep het debat over de overkapping niet zonder slag of stoot. Veel raadsleden vonden het budget erg groot en benadrukten dat het niet overschreden mag worden.

Museum-voorzitter Rob Budde noemde de avond een mijlpaal. "We zijn al vijf jaar bezig om onze plannen te realiseren. Eerst moesten we het er intern over eens worden, nu is ook de gemeenteraad om", reageerde hij. Het besluit komt als geroepen voor De Schilpen, want het afgelopen jaar vielen de resultaten erg tegen. Budde liet weten, dat na aandachtin de media zich spontaan verschillende sponsoren aandienden.

Verder gingen de raadsfracties unaniem akkoord met het beschikbaar stellen van nog eens 15.000 euro voor een tent op het Pynasplein. Deze zal worden gebruikt bij evenementen, waardoor deze minder weersafhankelijk zullen zijn.