Archief

Maassluise amateurfilm in de prijzen

De Maassluise filmmaker Henk van de Meeberg is tijdens het Zuid-Hollandse filmfestival tweede geworden. Zijn inzending is hiermee genomineerd voor deelname aan het nationale filmfestival voor amateurs. De film kreeg ook nog een prijs voor de 'beste cameravoering'.

De film 'Veertig' gaat over een vrouw die zich, zo rond haar veertigste jaar, onzeker begint te voelen door het besef voor de keuze te staan of ze haar relatie moet beƫindigen of deze juist moet bevestigen. Martine Rijnberg uit Maassluis vervult de hoofdrol in deze film. Tegenspeler is haar man Thijs Rijnberg.

De vakjury sprak van "een sterk beeldverhaal, dat alles vertelt over de relatie man-vrouw. Een film waarin met veel symboliek een situatie geschetst wordt die herkenbaar en geloofwaardig is. Waarbij een indringende cameravoering, mooie belichting en het goede spel van de jonge vrouw boekdelen spreekt."

Buiten andere inzendingen uit de hele provincie, was er nog een tweede film uit Maassluis geselecteerd. Albert Snijder van Filmclub Maassluis viel met zijn film 'De weg omhoog', die gaat over het bestijgen van de Alpe d'Huez, net naast de prijzen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen