Archief

Kades Noord- en Zuidvliet worden drastisch aangepakt

De kademuren lang de Noord- en Zuidvliet in Maassluis verkeren in dusdanig slechte staat, dat deze hersteld moeten worden. Bij de kademuur ter hoogte van de Goudsteen is gebleken, dat zowel de fundering als het metselwerk van de kademuur ernstig zijn aangetast, waardoor deze muur volledig vervangen dient te worden. Datzelfde geldt voor de kademuur bij de Wip.

De gemeente loopt hier echter wel tegen een probleem van kleine omvang met grote volgen aan. In de Zuidvliet-zuidzijde groeit namelijk het beschermde plantje 'Klein Glaskruid'. Voor het verwijderen van dit plantje is een ontheffing nodig, waarop vier maanden gewacht moet worden. Daarom heeft de gemeente gekozen om "om het plantje heen te werken".

De gemeente wil de kademuren zo veel mogelijk voor de festiviteiten van het 400-jarig bestaan uit voeren. De werkzaamheden aan de Zuidvliet-zuidzijde worden zo snel mogelijk aangepakt. De kademuur bij de Goudsteen zal naar verwachting begin mei 2013 afgerond worden. De werkzaamheden aan de Wip worden doorgeschoven naar 2014, tot na de festiviteiten van het 400-jarig bestaan van Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen