Archief

Probleem dode palmbomen opgelost

Terwijl de fractie van Leefbaar Rotterdam bezig was met het opstellen van schriftelijke vragen over de dode palmbomen bij de entree van Hoek van Holland, heeft het dagelijks bestuur al besloten om ze weg te halen. Er is zelfs al een nieuwe oplossing gevonden om de entree op te sieren.

De bermen zullen binnenkort worden opgefleurd met Chinees gras. Dit is in Hoek van Holland al op meerdere locaties gebruikt, dus de deelgemeente heeft er ervaring mee. Portefeuillehouder Wim de Groot hoopt dat het gras al voor de strandopening geplaatst kan worden, maar dit is nog niet zeker in verband met de levertijd van het gras.

De fractie van Leefbaar Rotterdam wilde dat de palmbomen verwijderd zouden worden, omdat ze niet bijdragen aan de promotie van Hoek van Holland. Om de entree naar de Hoek op te sieren, stelde de fractie voor om samen met het bedrijfsleven te kijken of er een gezamenlijk kunstwerk te realiseren valt. Daarin zouden Hoekse bedrijven zich kunnen tonen, zoals ook gebeurd is in 'De Kulk' en in het centrumgebied.