Archief

Hooipolderweg wacht ook op Delfts groen licht

De voorgenomen Hooipolderweg ten zuiden van Den Hoorn, tussen de Delftse Reinier de Graafweg en de rijksweg A4, zal er waarschijnlijk niet voor 2016 kunnen komen. De gemeente Delft wil meewerken, maar heeft tot en met 2014 geen budget voor herinrichting van de Reinier de Graafweg Bovendien wil ze die noodzakelijke aanpassing pas starten ná afronding van de nieuwbouw van het ziekenhuis, omdat het ongewenst is om bouwverkeer over een nieuw aangelegde weg te laten rijden.

Delft erkent, dat het aansluiten van de Reinier de Graafweg op de A4 zowel voor haar als voor de gemeente Midden-Delfland grote voordelen heeft. Maar een logisch gevolg van de aansluiting is, dat de intensiteit op de Reinier de Graafweg fors stijgt in vergelijking tot de huidige situatie, waarin de weg vrijwel geen functie voor doorgaand verkeer heeft.

Hoewel Delft tot en met 2014 geen middelen heeft om de herinrichting van de Reinier de Graafweg uit te voeren, is de aanleg van de gebiedsontsluitingsweg wel in het bestemmingsplan vastgelegd. "Wij zijn voornemens dit jaar het ontwerp van de nieuwe weg definitief vast te stellen en duidelijkheid te hebben over de financiering", aldus de gemeente Delft.